Amazon breidt zijn activiteiten in Nederland verder uit. Vanaf vandaag is Amazon Prime namelijk beschikbaar in heel de Benelux. De Amerikaanse webreus gaat hiermee de concurrentie aan met niet alleen Netflix en Videoland, maar ook de grotere webshops. Prime is namelijk meer dan alleen een videodienst.

Meer dan alleen een streamingdienst

Hoewel Amazon in Nederland nog lang niet zo populair is als in andere landen, zal je bij het horen van de naam ‘Amazon Prime’ gelijk aan een streamingdienst als Netflix denken. Amazon Prime is echter meer, veel meer. De zeer uiteenlopende combinatie van verschillende diensten is in andere landen al een bewezen succesformule. Maar wat kan je dan zoal met Prime?

  • Prime Video (een streamingdienst)
  • Gratis bezorgen van producten uit de Amazon webshop
  • Toegang tot de gamewebsite Twitch
  • Onbeperkte opslagruimte voor foto’s
  • Cloudruimte van 5 GB voor andere bestanden

Prime Video

Prime Video is niet nieuw in Nederland. De dienst om online films & series te kijken was al beschikbaar in ons land. Voor een bedrag van € 5,99 per maand was Amazon Prime een goedkoper alternatief dan bijvoorbeeld Videoland of Netflix. De streamingdienst gaat nu echter onder het hele Amazon Prime pakket vallen. Bijkomend voordeel is, dat je dit pakket al hebt voor een introductieprijs van slechts € 3,99 per maand. Met deze lage prijs hoopt Amazon te kunnen concurreren met Netflix, welke de prijs van zijn diensten dit jaar juist omhoog bijstelde.

Films en Series op Prime

Net als Netflix en Videoland houdt ook Amazon zich bezig met eigen producties. Zo kijk je naar bekroonde series als The Man in the High CastleMozart in the Jungle en Transparent“. Voor het autoprogramma The Grand Tour hebben ze de ex- TopGear presentatoren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May weten te strikken. Dit trio zorgt, zoals je waarschijnlijk wel weet, voor geweldige tv.

Ook gaat het gerucht dat Amazon bezig is met eigen Nederlandse producties, en daarnaast met een serie gebaseerd op de Lord of the Ring films.

Geen Amazon Music en Nederlandse webwinkel

In het pakket ontbreek Amazon Music. Deze Spotify concurrent is wél beschikbaar in Duitsland, maar valt in ons land niet binnen het Prime pakket. Ook krijgt Amazon voorlopig geen Nederlandse webwinkel. Wil je gebruik maken van de diensten van Amazon, dan kan dat via de Duitse Amazon.de. Deze website is volledig vertaald in het Nederlands, en verstuurd de producten binnen de aangegeven levertijden gratis naar je op.

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • wat moet ik doen om het aan te schaven ,
    is het te vergelijken met netfix ,als het beter is met meer film en serie dan wil ik graag een abonnement bekijken wat het inhoud en wat het kost per maan .

Kijk direct online naar je favoriete films en series

Bekijk het aanbod

Volg Buttertime.nl