Popcorntime is de laatste tijd regelmatig in het nieuws geweest, vooral in duitsland melden veel gebruikers dat zei een boete hebben ontvangen voor het streamen van films op popcorntime, moeten wij nu in Nederland ook bang zijn voor boetes wanneer we popcorn time of straks butter project gebruiken?

Hoe zit het met downloaden en streamen van films in Nederland?

Sinds april 2014 is het in Nederland verboden om films, muziek, en tv-series te downloaden waar auteursrecht opzit. Dit betekend dus dat je met het kijken van films en/of series op popcorn time of butter project in principe illegaal bezig bent.

Hoe groot is de kans dat ik een boete krijg?

In tegenstelling tot Duitsland, is het in Nederland vrij zeldzaam dat er rechtszaken zijn tussen downloaders en de entertainment industrie, de kans op een boete is dus vrij klein.

Hoe hoog zijn de boetes die je kunt krijgen met popcorn time of butter?

Zoals hierboven aangegeven is het vrij zeldzaam dat je in Nederland een boete krijgt voor popcorn time, in Duitsland melden gebruikers dat hun een boete hebben gekregen van maar liefst 800 euro of hoger, daarbij moeten we wel melden dat ze in Duitsland heel streng zijn op het controleren van downloaders.

Hoe kan ik veilig gebruik maken van popcorn time of butter project?

Wanneer jij op een veilige manier films wilt kijken via popcorn time raden wij je aan om gebruik te maken van een VPN verbinding, wanneer je een VPN verbinding gebruikt kan er vaak niet gezien worden vanaf waar er gedownload wordt. Een VPN verbinding kost vaak wel geld, voor alle informatie over VPN verbindingen kun je onze blog post over VPN verbindingen lezen.

Is butter project een stuk veiliger?

Ja, de makers van butter project hebben laten weten dat het gebruik van butter project straks een stuk veiliger is, in tegenstelling tot popcorn time kun je straks bij butter project niet zien vanaf waar er gedownload wordt.

Kijk direct online naar je favoriete films en series

Bekijk het aanbod

Volg Buttertime.nl