Walt Disney zet in 2019 de samenwerking met Netflix stop. Vanaf volgend jaar zullen de films en series van Disney niet meer te zien zijn op de Amerikaanse versie van Netflix. Voor de Nederlandse gebruikers veranderd er voorlopig niets. Hier heeft Walt Disney een aparte afspraak mee.

Eigen streamingdienst

Plannen om twee eigen streamingdiensten op te zetten met content voor familiefilms en de sportzender ESPN zijn in ontwikkeling. Op ESPN zijn jaarlijks meer dan 10.000 sportevenementen te zien. Volgens de CEO van Walt Disney is een mogelijk conflict met Netflix niet de reden om de samenwerking met de streamingdienst stop te zetten.

Dalende inkomsten filmdivisie

Door het lanceren van de 2 streamingdiensten hoopt Walt Disney de dalende inkomsten van de filmdivisie op te vangen. Bij de filmtak van het mediaconcern was in het derde kwartaal van dit jaar een omzetkrimp van 16% te zien. Mede door lagere inkomsten uit bioscopen en de verkoop van DVD’s daalde de winst aanzienlijk.

Marvel

Naast alle Disney content zullen waarschijnlijk ook alle Marvel films van Netflix verdwijnen. Marvel is een dochter onderneming van Walt Disney en bekend van de comic/science finction films zoals Iron Man, Avengers, Spider Man en vele andere populaire films.

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Nu doen we het, zoals ze het van ons verwachten, namelijk betalen om legaal te kunnen kijken, halen ze de films uit het assortiment! In wat voor een wereld zijn we toch beland!
  Natuurlijk gaan er minder mensen naar de bioscoop. Logisch toch!
  Thuis kijken is nog nooit zo heerlijk geweest als op dit moment.
  Hebben ze zelf voor gezorgd, want je moet met de tijd meegaan! Geld uitgeven!
  Beeldkwaliteit van je tv is fantastisch en haarscherp grootbeeld, het geluid is fantastisch en super stereo surround! Heb je zelf gekocht!
  In je heerlijke, relaxte stoel van jezelf, heb je alles binnen handbereik. Je popcorn, chips of snoep(lekker goedkoop van d’n Aldi), je biertje of wijntje want je hoeft niet te rijden(spaar je benzinegeld en tijd uit) en je hoeft niet in een rij te staan voor een kaartje, want van dat geld heb je de film gekocht, die je nog vele keren kunt gaan kijken.
  Ook heb je geen lastige gasten voor of achter je zitten die vervelende geluiden maken of door de film heen zitten te praten en je zit altijd op de eerste rang.
  En om het ons nu nog makkelijker te maken is Netflix gekomen. Dan hoeven we ook niet meer zo veel tijd te besteden aan het zoeken naar een film in de winkel. Yippiehhh!
  Lekker lui op de bank het assortiment bekijken.
  Maar wacht eens even! Geen inkomsten van bioscoop meer, geen inkomsten van verkoop film-dvd’s meer, geen inkomsten van drank en snoep meer en geen illegale downloads meer, die we kunnen gaan beboeten.
  Hohoho, maar dat pikken we niet, zegt Disney, dan maar geen films meer van ons in het assortiment!
  En daar zien ik de bui al hangen, of beter gezegd de tornado ‘D isney!
  Ze willen natuurlijk meer geld en gaan druk uitoefenen.
  En is er een schaap over de dam, dan volgen de anderen.
  De tv gaat een nieuwe melkkoe worden, net zoals het met de auto is gegaan.
  Het uitpersen is begonnen!

Kijk direct online naar je favoriete films en series

Bekijk het aanbod

Volg Buttertime.nl