Home » Netflix » Disney stopt met Netflix
Disney stopt met Netflix
Jouw mening

Walt Disney zet in 2019 de samenwerking met Netflix stop. Vanaf volgend jaar zullen de films en series van Disney niet meer te zien zijn op de Amerikaanse versie van Netflix. Voor de Nederlandse gebruikers veranderd er voorlopig niets. Hier heeft Walt Disney een aparte afspraak mee.

Eigen streamingdienst

Plannen om twee eigen streamingdiensten op te zetten met content voor familiefilms en de sportzender ESPN zijn in ontwikkeling. Op ESPN zijn jaarlijks meer dan 10.000 sportevenementen te zien. Volgens de CEO van Walt Disney is een mogelijk conflict met Netflix niet de reden om de samenwerking met de streamingdienst stop te zetten.

Dalende inkomsten filmdivisie

Door het lanceren van de 2 streamingdiensten hoopt Walt Disney de dalende inkomsten van de filmdivisie op te vangen. Bij de filmtak van het mediaconcern was in het derde kwartaal van dit jaar een omzetkrimp van 16% te zien. Mede door lagere inkomsten uit bioscopen en de verkoop van DVD’s daalde de winst aanzienlijk.

Marvel

Naast alle Disney content zullen waarschijnlijk ook alle Marvel films van Netflix verdwijnen. Marvel is een dochter onderneming van Walt Disney en bekend van de comic/science finction films zoals Iron Man, Avengers, Spider Man en vele andere populaire films.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.