Nederlandse films zijn er in overvloed. Maar welke moet je nou echt gezien hebben? Speciaal voor jou hebben we een top 5 gemaakt van de populairste Nederlandse films.

Vaak worden films van eigen bodem ondergewaardeerd. Het acteerwerk zou matig zijn, of de verhaallijn zou niet kunnen tippen aan de Hollywood producties. Hier zit enige vorm van waarheid in. Nederlandse producties moeten vaak gemaakt worden met minder geld. Grote producenten als Walt Disney en Warner Bros beschikken uiteraard over een veel groter budget. Toch zijn er wel degelijk veel Nederlandse films die het kijken meer dan waard zijn. Daarom hieronder een top 5 van de populairste en meest bekeken films van eigen bodem.


Nr 5: Oorlogwinter

Oorlogswinter online kijken

Jaar: 2008
Speeltijd: 103 minuten
Regisseur: Martin Koolhoven
Acteurs: Tygo Gernandt, Yorick van Wageningen, Martijn Lakemeier

Oorlogswinter is het verhaal van Michiel die in de laatste ijskoude winter van de oorlog volwassen wordt. Zijn Oom Ben, die in het verzet zit, is zijn grote voorbeeld en Michiel kan niet wachten tot hij ook wat kan betekenen in de strijd tegen de bezetter. Tot zijn grote ergernis neemt echter niemand hem serieus, totdat zijn oudere buurjongen Dirk hem een opdracht geeft. Voordat hij het weet zit Michiel tot over zijn oren in de problemen, terwijl hij niemand in vertrouwen kan nemen.

Bekijk deze film online

Nr. 4: Ciske de Rat

Ciske de Rat online kijken

Jaar: 1984
Speeltijd: 105 minuten
Regisseur: Guido Pieters
Acteurs: Willeke van Ammelrooy, Danny de Munk, Herman van Veen

Een klassieker uit 1984. Waarschijnlijk ken je de titel van de gelijknamige musical die momenteel erg populair is. In deze musical neemt Danny de Munk ook de rol van Ciske de Rat op zich, hoewel hij nu toch wel enkele jaren ouder is. Verhaallijn van de film: De elfjarige Ciske is een kleine dondersteen met een hart van goud. Hij verknalt het enorm op school, wanneer hij inkt over de juf heen giet. Zijn moeder werkt in een bar en als prostituee. Ciske kan het totaal niet vinden met zijn stiefvader. Hij verlangt naar zijn vader, maar die zit op zee.

Bekijk deze film online

Nr. 3: Alleen Maar Nette Mensen

Alleen Maar Nette Mensen online kijken

Jaar: 2012
Speeltijd: 89 minuten
Regisseur: Lodewijk Crijns
Acteurs: Annet Malherbe, Imanuelle Grives, Geza Weisz

David Samuels komt uit een intellectueel Joods gezin uit het chique Amsterdam Oud-Zuid, maar wordt door zijn uiterlijk vaak voor Marokkaan aangezien. David is een man met een opmerkelijke missie: het vinden van een ghetto fabulous queen met grote tieten en een dikke bil. Zijn ouders en vrienden verklaren hem voor gek, maar David zet zijn zoektocht onverschrokken voort. Deze leidt hem naar de Bijlmer, waar hij na een aantal wilde avonturen bedrogen uit lijkt te gaan komen. Zal David zijn ideale vrouw, een grote donkere seksgodin met booty én brains ooit vinden?

Bekijk deze film online

Nr. 2: Oesters van Nam Kee

Oesters van Nam Kee online kijken

Jaar: 2002
Speeltijd: 99 minuten
Regisseur: Pollo de Pimentel
Acteurs: Johnny de Mol, Egbert Jan Weeber, Katja Schuurman

De achttienjarige Berry is net gestopt met school en hangt maar wat rond met zijn vrienden, totdat hij de oudere nachtclubdanseres Thera ontmoet. Berry is meteen helemaal in de ban van de wereldwijze Thera en beleeft met haar allerlei nieuwe dingen. Wanneer ze van de een op andere dag verdwijnt, is Berry ten einde raad. Hij roept de hulp van zijn oude vrienden in om haar te vinden.

Bekijk deze film online

Nr 1: Gooische Vrouwen 2

Gooische Vrouwen 2 online kijken

Jaar: 2014
Speeltijd: 106 minuten
Regisseur: Will Koopman
Acteurs: Linda de Mol, Tjitske Reidinga, Susan Visser

De twee Gooische Vrouwen films zijn de meest populaire Nederlandse films van dit moment. Na het succes van deel 1, trok ook het tweede deel de aandacht van de Nederlandse filmliefhebbers.

Verhaallijn Gooische vrouwen 2: Als Claire totaal veranderd terugkomt uit Burkina Faso herkennen haar vriendinnen haar amper. De wereld van Cheryl stort in als ze ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt: hoe moet ze deze klap nu weer te boven komen? Anouk, ook ongelukkig in de liefde, klampt zich vast aan een ongezonde relatie (en aan een ongezond eetpatroon). Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert, maar haar geluk is van korte duur. Een even noodlottig als bizar ongeval voert de vriendinnen naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk.

Bekijk Gooische Vrouwen onlineBekijk Gooische Vrouwen 2
Uiteraard zijn dit niet de enige Nederlandse Films die het kijken waard zijn. Wil je meer films uit Nederland zien? Bekijk het overzicht!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kijk direct online naar je favoriete films en series

Bekijk het aanbod

Volg Buttertime.nl