Pas op! Momenteel is er een e-mail in omloop waarin een Popcorn Time download aangeboden wordt. Deze e-mail is echter fake en bevat ransomware. Deze software versleuteld alle bestanden op je computer. Wanneer je deze weer wilt unlocken dien je eerst te betalen of de mail door te sturen en meerdere van je vrienden te besmetten met de ransomware.

De Popcorn Time ransomware heeft niks te maken met de streamingdienst Popcorn Time. Er wordt enkel onder valse voorwendselen gebruik gemaakt van de naam. De download hier op Buttertime is volledig veilig.

Wat is ransomware?

Ransomware kan gezien worden als een virus. De software versleuteld alle bestanden op je computer. Belangrijke foto’s, video’s en bestanden zijn niet meer toegankelijk. Wanneer je deze weer wilt vrijgeven vragen de ‘criminelen’ daar een geldbedrag voor. De bedragen kunnen flink oplopen.

In het geval van deze Popcorn Time ransomware kunnen de bestanden ook worden vrij gegeven wanneer je de e-mail doorstuurt aan vrienden. Deze zullen dus ook geïnfecteerd worden. Op deze manier creëren de makers een piramide die als maar groter wordt.

Wat moet je doen als je geïnfecteerd bent?

Wanneer je slachtoffer bent van deze ransomware is dat natuurlijk erg vervelend. Uiteraard wil je vrienden of familie niet met het zelfde probleem opschepen. Het doorsturen van de e-mail is dus geen goed idee. Hiermee help je de ‘criminelen’ ook nog eens.

Betalen van het gevraagde bedrag is een optie. Echter moet je dan nog maar afwachten of je bestanden ook daadwerkelijk worden vrijgegeven!

Het geeft maar weer eens aan hoe belangrijk het is om een back-up van je bestanden te maken.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kijk direct online naar je favoriete films en series

Bekijk het aanbod

Volg Buttertime.nl