Popcorn Time is een illegale streamingdienst die het mogelijk maakt films en series gratis en online te bekijken. De streamingdienst is in Nederland in korte periode razend populair geworden. Hoewel anti-piraterij organisaties hard hun best doen om het gebruik van Popcorn Time een halt toe te roepen, is de dienst nog steeds beschikbaar.

Hoe werkt Popcorn Time?

Popcorn Time is een programma of app die je installeert op je computer, tablet of smartphone. Via de software kan je opzoek gaan naar films en/of series. Wanneer je een film afspeelt ben je in principe een torrent aan het downloaden. Zodra je de film aan het kijken bent, wordt op de achtergrond tegelijkertijd die film weer geupload door jou. Op deze manier kunnen andere mensen de film ook weer ‘downloaden’, en blijft er een constante snelle verbinding in stand.
Popcorn Time

Let op, Popcorn Time is illegaal. Buttertime.nl adviseert gebruik te maken van legale streamingdiensten. Bekijk het film aanbod van videoland.

Is Popcorn Time illegaal?

Op deze vraag is eenvoudig antwoord te geven: ja, Popcorn Time is illegaal. Omdat je de films die je bekijkt download en upload vanaf een torrent site, is het gebruik van de streamingdienst illegaal. Volgens de Nederlandse wetgeving is het niet toegestaan om auteursrechtelijk materiaal te downloaden en/of te uploaden. Films en series kijken zonder hiervoor te betalen is dus verboden.

Toch zijn er maar weinig mensen die daadwerkelijk een boete hebben gekregen voor het gebruik van de software. En zijn maar enkele gevallen bekend.

Wanneer je toch besluit om de dienst te gebruiken, is het altijd raadzaam om gebruik te maken van een VPN. Deze schermt je IP adres af, en maakt het voor opsporingsinstanties lastiger om je te traceren.

Popcorn Time downloaden

Wil je Popcorn Time downloaden? Dat kan nog steeds. Toch adviseren wij je om hier nog eens over na te denken. Vandaag de dag kijk je voor nog geen 10 euro per maand onbeperkt naar de nieuwste films en series met legale streamingdiensten als Netflix en Videoland. Op deze manier krijgen de makers van de films een vergoeding waardoor ze ook in de toekomst voldoende budget hebben om geweldige nieuwe films te maken.
Download Popcorn Time CE Downloaden voor iOS Download voor Android

Filmaanbod

Het filmaanbod van Popcorn Time is vrijwel ongelimiteerd. Alle films die te downloaden zijn via torrent sites zijn ook te zien via de illegale streamingdienst. Zo kijk je dus naar de nieuwste films, ook als ze pas net te zien zijn in de bioscoop. De meeste films en series zijn zelfs voorzien van Nederlandse ondertiteling. Mocht dit niet het geval zijn dan kan je deze eventueel zelf importeren.

Popcorn Time versies

Het originele Popcorn Time project is, mede door druk vanuit de film industrie, stil gezet. De software is echter ‘open source’. Dat wil zeggen dat de code voor iedereen toegankelijk is. Andere ontwikkelaars hebben het stokje overgenomen en inmiddels verschillende varianten van de originele software uitgebracht. Een nieuwe versie van de originele software noemt met ook wel een ‘fork’. Momenteel zijn er meerdere forks te downloaden. Maar welke functioneren nou goed en zijn veilig in gebruik? We hebben een overzicht gemaakt.

Popcorn Time forks

 • Getpopcornti.me
  • De originele Popcorn Time (offline sinds 2014)
 • Popcorn-time.is
  • Dit is de Community Edition. Voorheen beschikbaar op het .ag domein.
 • Popcorntime.ag
  • Offline. Oude domein van de Community Editon. Nu beschikbaar op Popcorn-Time.is
 • Popcorn-time.to & Popcorn-time.se
  • Ontstaan uit één van de eerste forks; Time4Popcorn.eu. Deze versie heeft de originele naam overgenomen.
 • Popcorntime.ws
 • Popcorntime.sh

Welke forks er nou daadwerkelijk veilig zijn is voor niemand duidelijk. De verschillende varianten beschuldigen elkaar van het meesturen van malware met de download. Zie de onderstaande diagrammen:

Popcorn Time variantenpopcorn time versies

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kijk direct online naar je favoriete films en series

Bekijk het aanbod

Volg Buttertime.nl