Toch die film of serie maar via Popcorn Time gekeken, omdat ‘ie nog niet op Netflix of Videoland stond? Tot op heden kon je dit vrijwel ongestraft doen, maar als het aan Willem Pruijssers ligt is dat vanaf nu verleden tijd. De directeur van Dutch Filmworks wil namelijk strengere controles gaan uitvoeren, en mensen die illegaal downloaden beboeten.

Boete voor illegaal downloaden?

In Nederland komt het vrij weinig voor; iemand die een boete krijgt voor het illegaal downloaden van een film of serie. Mede doordat de pakkans zo laag is, wordt er in Nederland over het algemeen nog vrij veel illegaal gedownload. In landen als Duitsland is het gebruikelijker dat er boetes worden opgelegd voor het kijken van films zonder hiervoor te betalen. Deze boetes kunnen vrij hoog oplopen! In Duitsland wordt daarom nog maar amper gedownload.

Geen boete maar een schikkingsvoorstel

Download je een film van Dutch Filmworks, dan kan je een brief verwachten met daarin een schikkingsvoorstel. Het is dus géén boete! Dit soort bedrijven zijn namelijk niet bevoegd om boetes uit te schrijven. Mocht je niet ingaan op het schikkingsvoorstel, dan kan de firma een rechtszaak tegen je aanspannen, die je hoogstwaarschijnlijk gaat verliezen. Volgens de directeur van DFW zal het schikkingsvoorstel tussen de 10-tallen en 100-den euro’s bedragen.

Popcorn Time

Kan ik een een boete krijgen als ik een films kijk met Popcorn Time? Het antwoord hierop is ja. Ook als je via Popcorn Time een film kijkt ben je aan het downloaden. Je hebt dit misschien niet door, maar op de achtergrond wordt de film stukje bij beetje binnen gehaald. Je hoeft alleen niet te wachten tot de hele download voltooid is, maar je kan direct beginnen met kijken.

Omdat de illegale streamingdienst gebruik maakt van een VPN is het voor de film makers echter vele malen lastiger om je ip-adres te achterhalen. Met een VPN creëer je namelijk een beveiligde verbinding en verberg je je eigen ip-adres.

Buttertime

Met Buttertime is de kans op een boete zeer klein. Butter laat namelijk alleen films zien waar géén auteursrecht op berust. Er is dus niemand met de rechten van deze film die eventueel een rechtszaak tegen je kan aanspannen.

Legaal films en series kijken

Gelukkig zijn er genoeg alternatieven die wél legaal zijn. Zo kijk je met Netflix of Videoland onbeperkt naar je favoriete films en series voor  slechts 10 euro per maand. Direct online films kijken? Bekijk hier het aanbod.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kijk direct online naar je favoriete films en series

Bekijk het aanbod

Volg Buttertime.nl